عالم النجم أحمد فتحى

عالم النجم أحمد فتحى

المنتدى الرسمى للمطرب المصرى أحمـد فتحـى
 
الرئيسيةالتسجيلبحـثالأعضاءدخول

شاطر | 
 

 المسقعة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
muhammad.eg
فنان جديد
فنان جديد
avatar

ذكر
برج العضو : الجدي
الرصيد الرصيد : 11
العمر : 69
العمل : none
المزاج : local
الخبره الخبره : 04/07/2009
النقاط النقاط : 6991

مُساهمةموضوع: المسقعة   2010-05-14, 9:50 pm

مساء الجمال

احسن واسهل طريقة للمسقعة اية هيا

على فكرة انا برة مصر خالص حاليا

احيانا بيكون نفسى فيها

اشوف الشطارة يالا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
غاده المصرى
شخصيه هامه
شخصيه هامه
avatar

انثى
برج العضو : الثور
الرصيد الرصيد : 672
العمر : 28
الخبره الخبره : 08/02/2008
النقاط النقاط : 8426

مُساهمةموضوع: رد: المسقعة   2010-05-16, 7:15 pm

طرق لعمل المسقعه كلها شهيه باذن الله تعجبكم


طريقة عمل المسقعة



المقادير
- كمية من الباذنجان والفلفل الأخضر يتم تحميرهما في الزيت.
- ملعقتان كبيرتان من صلصة الطماطم.
- ملعقة صغيرة ثوم مفري.
- ملح فلفل وقليل من الشطة الحمراء المطحونة.
- ملعقة متوسطة زيت.
- ملعقة متوسطة خل أبيض.
الطريقة
- يحمر الثوم المفري في الزيت حتى يصفر لونه. ثم نضيف اليه الخل ثم صلصة الطماطم المذابة في نحو كوب من الماء والشطة الحمراء والفلفل الاسود والملح.
- غطي الإناء وهدئي النار وأتركي الخليط حتى يغلظ قوامه ويطفو الزيت على سطح الصلصة.
- أضيفى
الباذنجان والفلفل. واتركيهما على النار حتى يختلط المقدار ببعضه ثم أرفعي
الاناء من على النار واتركيه حتى يبرد ويقدم مع البطاطس المحمرة



مسقعه بالبشاميل

المقادير:


نصف كوب بصل مفروم



ملح
بهارات:فلفل أسود-ليمون أسود مطحون-بهارات مخلوطة
بهارات سلق اللحم (بصلة- هيل - قرنفل- قرفة)
زيت للقلي
ملعقة صغيرة أورغانو.

مقادير الباشاميل:2 ملعقة كبيرة زبدة



الطريقة:


طريقة عمل مسقعة باللحمة المفرومة



المقادير

باذنجان رومي


ملح/فلفل اسودمطحون/بهارات مشكلة/فلفل احمر مطحون /جوزة الطيب /بهارات لحم


ثوم مفروم مع فلفل اخضر


زيت للقلية

الطريقة :

يقشر الباذنجان ويقطع علي شكل دوائر متوسطة السمك ويغسل ثم يوضع في ماء فيه قليل من الملح حوالي نص ساعة.
ثم يحمر في الزيت ويترك جانبا.

نعصج اللحم المفروم بان نحضر اناء
ساخن به قليل من الزيت ونحمر به البصل الي ان يصير لونه ذهبي يضاف اللحم
المفروم والملح والفلفل الاسود وبهارات اللحم وجوزة الطيب مع التقليب الي
ان يتم نضج اللحم.



نضرب الطماطم+الخل+ملح +بهارات مشكلة+الثوم المفروم+فلفل اسود +فلفل مطحون احمر(حار)حسب الرغبةجميعه في الخلاط الكهربي.

نحضر صينية فرن ويرص فيها طبقة من الباذنجان المقلي ثم يضاف اللحم المفروم المعصج. ثم طبقة اخري من الباذنجان.

يصب علي وجه الصينية عصير الطماطم ويقطع الفلفل الرومي حلقات علي وجه الصينية .

تدخل الصينية الفرن علي درجة 240 حوالي نصف ساعة الي ان يحمر الوجه .


ويارب تعجبكم وبالف هنا وشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
antem
شخصيه هامه
شخصيه هامه
avatar

ذكر
برج العضو : الثور
الرصيد الرصيد : 679
العمر : 34
العمل : محام
المزاج : حسب الاحوال
الخبره الخبره : 25/03/2010
النقاط النقاط : 7776

مُساهمةموضوع: رد: المسقعة   2010-05-17, 6:42 am

تسلم ايدك ياغاده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Enchanting pop
شخصيه هامه
شخصيه هامه
avatar

ذكر
برج العضو : الجدي
الرصيد الرصيد : 628
العمر : 34
العمل : Graff Man
المزاج : معتدل
الخبره الخبره : 14/03/2010
النقاط النقاط : 7443

مُساهمةموضوع: رد: المسقعة   2010-05-18, 1:13 am

جوعوتونا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمدعبد السلام رزق
نائب المدير العام
نائب المدير العام
avatar

ذكر
برج العضو : الثور
الرصيد الرصيد : 7873
العمر : 42
العمل : موظف ..وصاحب مكتب لخدمة الكمبيوتر والانتر نت
المزاج : خدمة المنتدى
الخبره الخبره : 08/02/2009
النقاط النقاط : 15014

مُساهمةموضوع: رد: المسقعة   2010-05-18, 3:20 pm


_________________

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الساحر
فنان فعال
فنان فعال
avatar

ذكر
برج العضو : السمك
الرصيد الرصيد : 189
العمر : 28
العمل : قاهر مملكة السحر
المزاج : magic mood
الخبره الخبره : 15/01/2010
النقاط النقاط : 6889

مُساهمةموضوع: رد: المسقعة   2010-05-21, 1:07 am

ياسلام عليها باللحمه المفرومه تبقى تجنن


قاهر مملكة السحر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
توته
شخصيه هامه
شخصيه هامه
avatar

انثى
برج العضو : الميزان
الرصيد الرصيد : 1661
العمر : 33
العمل : طالبه جامعيه
المزاج : رومانسى
الخبره الخبره : 08/02/2008
النقاط النقاط : 9177

مُساهمةموضوع: رد: المسقعة   2010-06-05, 2:44 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
المسقعة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عالم النجم أحمد فتحى :: منتديات الأسره الصغيره :: المطبخ والمأكولات-
انتقل الى: